KitchenTest: Test af sodavandsmaskinen AQVIA fra AGA

Udgivet af Jan Kaczmarek

AQVIA-sodavandsmaskinen er blevet anmeldt af flere medier, bl.a. af Politiken, som har kåret AQVIA som testvinder i 2012. Denne artikel er skrevet i slutningen af december 2012, og vi har erfaret, at der sidenhen er kommet en del flere sodavandsmaskiner på markedet. Så hvordan klarer denne Politiken-testvinder sig i forhold til de nyere produkter? Er AQVIA stadig værd at købe?

Annoncer

Anmeldelse og test af AQVIA Balance og Exclusive

Lad os først og fremmest få slået fast, at der kun findes to forskellige modeller fra AQVIA. Balance ligger i den billigere ende, og den er i plast; hvorimod Exclusive er lidt dyrere, og er i massivt stål. Ser man bort fra dette, er der derudover blot én forskel på: Balance har ikke en udtagelig vandbakke til eventuel “sprøjtevand”. Der er en lille udhuling til at samle vandet, men hvis du vil fjerne vandet, skal du altså suge det op med en klud el.lign.

I denne anmeldelse skelnes derfor ikke rigtigt mellem de to maskiner.

Sådan ser danskvandsmaskinerne ud. Pænt og indbydende design.

Sådan ser danskvandsmaskinerne ud. Pænt og indbydende design.

Fordele og ulemper

  • Stilrent design
  • Den er meget stille, og er faktisk til dato den mest lydløse maskine på markedet.
  • Det kræver ikke store kræfter at trykke kulsyren ned i flasken.
  • Sprøjter ikke vand, med mindre du virkelig giver den gas.
  • Både Balance og Exclusive har en vandbakke, men på Balance kan den ikke tages ud.

Bedst til prisen

Havde SodaStream ikke kommet med de to nye maskiner, Source og Revolution, ville AQVIA ende som vores ultimative testvinder. AQVIA’s maskine er efterhånden af ældre dato, men vi må erkende, at den stadig er rigtig god, og derfor kårer KitchenGuide AQVIA som bedst til prisen. Køber du den billigere Balance-model, har du en virkelig fed danskvandsmaskine til få penge. Vælger du den lidt dyrere Exclusive, som er lidt mere lækker, da den som nævnt er i massivt stål og derfor også tungere og mere robust, har du en lidt federe danskvandsmaskine (grundet den udtagelige vandbakke, som Balance ikke har).

KitchenRank: 7
Karakter: 7

Se mere på aqvia.dk.

Se flere anmeldelser fra KitchenGuide

På vores underside KitchenTest kan du se alle vores tests og anmeldelser.

Dine erfaringer

Har du lyst til at skrive en anmeldelse, eller blot skrive et par ord om dine erfaringer med denne sodavandsmaskine fra AGA, er du meget velkommen til at benytte dig af kommentarfeltet herunder.

KitchenTest: Test af sodavandsmaskinen AQVIA fra AGA, 6.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 6.2/10 (5 votes cast)

Jan Kaczmarek

Redaktør på KitchenGuide.dk - Jan er madelsker og køkken-nørd. Han elsker at eksperimentere i køkkenet og afprøve forskellige spisesteder landet rundt - specielt i Aarhus, hvor han holder til, og i København, hvor han er opvokset. Derudover er han stor tilhænger af stenalderkost.. Læs mere om Jan her

Vind AQVIA-sodavandsmaskine i gratis konkurrence

Læg en kommentar